Ask for quality, ask for AutoPro Sport products!
Contact
BMC
Sport Vervangings
Simple Air
Twin Air
VAS Systeem
DIA Systeem
CDA Systeem
Productlijst
Accessoires
Battery Tender

De Carbon Dynamic Airbox van BMC is een compleet air intake systeem. Door de dynamic air intake creŽert u een echte supercharging systeem (RAM-Air effect) dat koude lucht met een veel hogere snelheid en capaciteit naar de motor toevoert dan traditionele systemen.

De airflow die de Carbon Dynamic Airbox binnen gaat wordt verder versnelt door de conische flow variator binnenin de Carbon Dynamic Airbox. Uiteindelijk zal een aanzienlijke verhoging van het motorvermogen en trekkracht verzekerd zijn door elementen als dynamic overboosting, grotere airflow, hogere druk en koelere lucht. Daarom presteert deze technologie optimaal zowel naast als op het circuit.

Er is voor een standaard uitgevoerde auto veel vermogenswinst realiseerbaar, wij weten dat er over het algemeen een vermogenswinst realiseerbaar is van gemiddeld 5%. In de praktijk is dit ongeveer tussen de 2 en 25 pk (auto afhankelijk en getest op een geremde rollenbank). Wanneer u het management aanpast en/of een ander uitlaatsysteem plaatst, wordt het effect in combinatie met de Carbon Dynamic Airbox nog groter. De Carbon Dynamic Airbox zorgt niet alleen voor extra vermogen en koppel maar ook voor een directer gasrespons en een soepeler verloop.
Bij een zelfde rijstijl als voorheen is het zelfs zo dat de auto zuiniger wordt... Dit is mede te danken aan een betere lucht/mengsel verhouding, vullingsgraad en dus een betere verbranding. Het resultaat is meer vermogen over het gehele gebied, waardoor het gaspedaal minder diep ingetrapt hoeft te worden om hetzelfde vermogen te krijgen en er dus een klein beetje minder brandstof wordt ingespoten.

Omdat het aanzuigpunt van de filter laag zit door de air intake slang hoort u in de auto iets minder van het aanzuigen als dat van een normale openluchtfilter. Echter is het buiten de auto ronduit spectaculair! Maar deze filters zijn niet ontworpen om geluid te produceren maar om echte vermogenswinst te creŽren. Dit zelfde systeem gebruikt BMC o.a. ook in de Formule-1 en de 24h races (5 bekende Formule-1 teams met o.a. het Ferrari team racen ook met BMC). Met een BMC Carbon Dynamic Airbox hebt u alvast ťťn ding gemeen met 's werelds beste coureurs...

Zoals de naam al doet vermoeden is de Carbon Dynamic Airbox rijkelijk uitgerust in 100% gevlochten Carbon. Dit geeft de airbox niet alleen een exotisch uiterlijk maar heeft ook als voordeel dat deze airbox ultralicht is en de motorwarmte buiten de box houdt (Carbon is namelijk een perfecte isolator).

U kunt een Carbon Dynamic Airbox met geen enkel ander luchtsysteem vergelijken, het is een uniek systeem waar patent op zit. Met een CDA box hebt u iets unieks en sensationeels in uw auto zitten en het zal uw wensen doen overtreffen.

Uniek!

Tot

12%

(Gem. 5%)

Meer vermogen en koppel!

Klik hier om de applicatie lijst van Carbon Dynamic Airboxen in PDF formaat te downloaden.

Voorbeeld prestaties met een Carbon Dynamic Airbox:

>

>

>

>

>

>

Mini One
Standaard 90pk en met alleen een CDA Systeem 100,6pk

Mini Cooper S
Standaard 163pk en met alleen een CDA Systeem 172,0pk

Volkswagen Golf IV 1.6
Standaard 102pk en met alleen een CDA Systeem 111,3pk

Seat Ibiza 1.4 16V (Getuned)
Standaard 75pk > getuned + standaard filter 100,7pk
Getuned en een CDA Systeem 107,1pk

Opel Tigra 1.4 16V
Standaard 90pk en met alleen een CDA Systeem 95,3pk

Alfa Romeo 156 1.8 TS 16V
Standaard 144pk en met alleen een CDA Systeem 150,2pk

Alle bovengenoemde auto's zijn getest op een zeer geavanceerde TuV goedgekeurde geremde testbank!

Dus geen ongeremde "speelgoed" testbank zoals 85% van alle testbanken in Nederland.

BMC... "Meest duurzame en effectieve luchtfilters"

 
 
Terug
Contact